Az EsthetikDent fogászat szolgáltatásai

Szolgáltatások/Fogínybetegségek

Soft Laser és APDT kezelés

A modern orvoslás manapság elképzelhetetlen lézerek nélkül. A lézerkészülékek nagyon sok félék és a felhasználás területük is nagyon különböző. A soft lézerek vagy lágy sugár lézerek első sorban biostimulativ, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásuk miatt terjedtek el.

A fogászati alkalmazása
a sebgyógyulási folyamatot segíti sebészetei beavatkozások után, fekélyek hámosodását és az egyéb nyálkahártyát érintő hámsérülések gyógyulását.
a gyulladással járó állapotok pl. ínygyulladás, foghúzás utáni sebgyógyulás, afta kezelése, herpesz
fájdalomtól kísért betegségek, állapotok
Kiemelten fontos a lézerek szerepe a megelőzésben, így például műtétek vagy akár fogkő eltávolítás után rutinszerűen alkalmazzuk. Ezért nevezzük a kezeléseket lézertámogatott kezeléseknek.

Az APDT avagy - kezelés antimikrobiális fotodinamikus terápia - a softlézer alkalmazásának egy speciális módja. Alapvetően egy fertőtlenítési eljárás. Kezdődő parodontózis, az-az fogágybetegség - aminek az első jele a vérzékeny gyulladt íny - illetve periiplantitis kezelésében alkalmazzuk. A fertőtlenítéshez szükség van megfelelő hullámhosszú lézerfényre és festékanyagra. A festékanyaggal megfestésre kerülnek a fog és a foggyökér környezetében lévő baktériumok. A lézerfénnyel megvilágítva szabad oxigéngyökök szabadulnak fel, aminek toxikus hatása révén elpusztulnak a megfestett baktériumok.

A kezelés több lépcsőben zajlik
1. Minden esetben az első alkalommal megelőzi egy alapos higiénés tisztítás és polírozás. További ülések alkalmával elég csak a polírozás
2. Következik a baktériumok megfestése metilenkékkel vagy toluidinkékkel
3. Néhány perc múlva a területet átmossuk, hogy a nyálkahártyán nem tapadjon meg a festék.
4. A terület megvilágítása lézerfénnyel. Minden fogat 6 oldalról. A művelet eltart 10-20 percig a fogak számától függően
5. A gerjesztett állapotban lévő festékmolekulák hatására szabad oxigéngyökök keletkeznek és bekövetkezik a megfestett baktériumsejtek degenerációja, tehát elpusztítása.
6. Végül a terület megtisztítása, ismételt polírozása.

Az eljárás kissé időigényes, de nagyon nagy hatékonyságú. Elméletileg, bekövetkezik a fogínytasak szinte 100% baktérium mentesítése. Ez csak egy átmeneti állapot, de azt vesszük, hogy semmilyen antibiotikummal sem más módszerrel ezt nem lehet elérni, nagyon nagy eredmény. A kezelés teljesen fájdalommentes és nincs semmilyen mellékhatása.

EsthetikDent Szolgáltatásai

Fogászati kivizsgálás

Az első alkalommal mikor a rendelőnkbe jön, meghallgatjuk minden panaszát, ami a fogait illeti. Kikérdezzük a fogakkal kapcsolatos ... 

Higiénés kezelés 

Rendelőnkben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, és mivel a megelőzés a fogászatban a fogak ...

A megelőzésről bővebben

Rendelőnkben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, és ez mindig a fogak ápolásával kezdődik ...

Időpontkérés: +36 (70) 318-2900

Esthetik-Dent Kft.
GPS: É: 47.53869 | K:19.07506

Kapcsolat

Gold Irodaház
1139 Budapest, Forgách utca 19.

+36 (70) 318-2900