Az EsthetikDent fogászat szolgáltatásai

Szolgáltatások/Fogszabályozás

Fogszabályozás

 A fogszabályzás igen divatos napjainkban. Nem csak azért, mert elérhetővé vált az esztétikai korrekció, hanem sokkal inkább azért, mert egyre több olyan fogazati rendellenesség kerül kiszűrésre, ami kezeletlenül sok egyéb egészségügyi probléma okozója lehet. Így például a fogak torlódása fokozott lepedék és fogkőlerakódást okoz, ami közismerten a fogak szuvasodását és fogágybetegség kialakulásának a kiváltó tényezője.

Nem sokan tudják, de a fogsor szabálytalansága és a szabálytalan fogsorzáródás okozhatja az állízület kopását, fájdalmát, kattogását és közvetve, a izomzat állandó fájdalmát, ami a nyak és a hát izomzatára is kiterjedhet. És végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni az esztétikai eltéréseket, melyek komoly önértékelési problémákat okozhat. A fentebb felsorolt elváltozások mind, a fogszabályozás orvosi javallatai közé tartoznak.

Maga a kezelés hosszadalmas, néha évekig is eltart.

A végeredmény: a szabályos fogsor és az arc harmóniája.

Minden eset más, nem lehet általánosítani. A fogszabályzó készülék elkészítését és átadását egy nagyon alapos kivizsgálás és tervezés előzi meg. Nagyon sok féle készülék létezik, minden esetben más és más készülékre van szükség. Nem mindig választható, hogy kivehető vagy nem kivehető készüléket szeretne a páciens. Minden páciens számára egyedi készülék kerül behelyezésre. Mindegyik készülék úgy van kialakítva, hogy az alakjának köszönhetően húzó, illetve toló hatást fejt ki az egyes fogakra, vagy fogcsoportokra.
Mivel ez a hatás idővel gyengül, rendszeresen 4-6 hetente, vissza kell járni a fogszabályozó fogorvoshoz, úgynevezett aktiválásra. Ilyenkor az orvos állít a készüléken, hogy az ismét ki tudja fejteni a fogsort formáló hatását.

Ha kezelésnek vége és a fogazat elérte a végső alakját, egy úgymond retenciós készülék kerül átadásra. Ezzel a készülékkel csak ritkán kell ellenőrzésre jönni. Az a feladata, hogy a fogakat a megfelelő helyen tartsa addig, amíg a csontozat a fogak körül meg nem erősödik. A retenciós készüléket még évekig kell hordani a fogszabályozó kezelés után. Aki ezt a készüléket nem hordja veszélyezteti az elmúlt időszak munkájának eredményét. 

Időpontkérés: +36 (70) 318-2900

Esthetik-Dent Kft.
GPS: É: 47.53869 | K:19.07506

Kapcsolat

Gold Irodaház
1139 Budapest, Forgách utca 19.

+36 (70) 318-2900